Grafikusképzés

Mióta az eszedet tudod, mindig is imádtál rajzolni?

Mit szólnál, ha ezentúl ez lenne a legfőbb dolgod?

Mások szerint született tehetség vagy?

 

Szerezz a tehetséged és az érettségi mellé grafikus szakmát is!

Váltsd valóra az álmaidat! Te adod a tehetséget és a szorgalmat, mi adjuk a szakmát és az eszközöket.

Legyen a hobbid a szakmád! Rajzolhatsz szabadkézzel vagy megtanulhatod a számítógépes grafikát. Keress jól a tehetségeddel!

 

Lehet belőled grafikus művész és továbbtanulhatsz a művészeti egyetemeken vagy válhatsz alkalmazott grafikussá, és elkezdhetsz dolgozni már a középiskola után.

Dolgozhatsz grafikai stúdiókban, önálló grafikusként, kreatív asszisztensként, webdesignerként, vagy akár önálló vállalkozásodat is elindíthatod, tanulmányaidat pedig felsőoktatásban is folytathatod!

 

Miért legyél grafikus?

 • Mert azt csinálhatod, amit szeretsz – már ha szeretsz rajzolni, mások számára értékes és tetsző dolgokat alkotni
 • Mert lesz egy jól kereső és keresett szakmád. Elhelyezkedhetsz grafikai stúdiókban, lehetsz önálló grafikus, vagy elindulhatsz a webgrafika világa felé is.
 • Mert már a gimnázium alatt vállalhatsz munkát és kereshetsz
 • Mert az érettségi mellé rögtön 2 szakmát is szerezhetsz
 • Mert akár tovább is tanulhatsz, ha még komolyabban gondolod
 • Mert nem „csak” rajzolni tanulsz meg, de elsajátíthatod a különféle grafikai szoftverek használatát is

 

Miért legyen grafikus? - a szülők meggyőzésére (ezt mutasd meg anyunak)

 • Mert az érettségi mellé rögtön 2 szakmát is szerezhet!
 • A diákok a mai kor követelményeinek megfelelő szakismeretek birtokába jutnak: nem csak a rajzolást, de a grafikai szoftverek alkalmazását is megtanulják.
 • Nem csak rajzolni tanítjuk meg őket, hanem arra is, hogyan kell a kereskedelemmel és az iparral kapcsolatos konkrét megbízásokat teljesíteni.
 • Olyan átfogó művészi és művészettörténeti ismereteket is adunk, amelyekkel folytathatják tanulmányaikat különböző művészeti főiskolákon, egyetemeken.
 • Biztos állásuk lesz, mire végeznek: a marketing szakma egyik legnagyobb szakemberhiánnyal küszködő területe a grafika. az alkalmazott grafikusok után kapkod a munkaerőpiac
 • Felkészítjük a diákokat a munkaerőpiacon való megjelenésre: nagy tapasztalattal rendelkezünk a megye nyomdaipari tevékenységéről és grafikai felvevőpiacáról.

 

Mikor mit tanulunk? - A képzésről

A szakmai képzés tartalma: rajz, festészet, grafika, montázs, kollázs, rézkarc, monotípia, ábrázoló geometria, számítástechnikai ismeretek, tipográfia, nyomdaipari technológia, tervezőgrafikai ismeretek stb.

A közismereti képzés tartalma: magyar, matematika, történelem, informatika, természettudományok, testnevelés, az érettségi vizsgára való felkészítés.

A párhuzamos szakgimnáziumi képzési forma lehetővé teszi, hogy a 12. évfolyam végén érettségi vizsgát, és vele egy időben Képzőművészeti projekt- és programszervező szakképesítést lehet szerezni.

A 13. évfolyamon már csak szakmai képzés folyik, mely felkészít a grafikus szakképesítést nyújtó OKJ szakmai vizsgára.

A képzés ideje alatt, nyáron összefüggő szakmai gyakorlaton vesznek részt a diákok. A szakmai gyakorlat részben iskolai műhelymunkával, részben az iskolával együttműködő partner cégeknél végzett munkával telik.

 

 Jelentkezem grafikusnak

Ugrás fel