Jelentkezés és felvétel - Artistaképzés

Artista előképző

  • Az artista előképzőbe bárki jelentkezhet, aki sikeresen elvégezte az általános iskola 4. évfolyamát. A képzés délutáni időkeretben folyik.
  • Az iskola igazolást tud adni a képzésben való részvételről két testnevelés óra kiváltásához.
  • Jelentkezés augusztus 25-étől az iskola főépületében személyesen, vagy a lejjebb megtalálható online jelentkezési lap kitöltésével. 

Középiskola

A középiskolai szakokra a felvétel a központi középfokú beiskolázási eljárás keretében történik.

  • Központi írásbeli vizsga eredményt nem kérünk.
  • Jelentkezni vagy átjelentkezni a pótfelvételi keretében augusztus 31-ig lehet.
  • Szóbeli meghallgatást és képességmérést végzünk a jelentkezők körében. Az ingyenes tréning résztvevőinek nem kell külön meghallgatáson részt venniük.

Pontszámítás

A szakgimnáziumi képzés 4 + 1 éves. A beiskolázás a 9. évfolyamra történik a központi középfokú beiskolázás rendje szerint. A felvételin elérhető összes pontszám: 250 pont. Ennek elemei

  • általános iskolai eredmények   75 pont (legalább 40)
  • képességmérés 150 pont (legalább 90)
  • szóbeli beszélgetés   25 pont (legalább 10)

 

Általános iskolai eredmények:

Az általános iskolai eredményekből úgy számítunk pontszámot, hogy minden tantárgyból a négy év átlageredményét vesszük figyelembe, és ezt az átlagot megszorozzuk 15-tel. Így összesen 75 pontot lehet elérni.

 

Képességmérés

A képességmérés során megnézzük a jelentkező fizikai képességeit, ügyességét, erejét, hajlékonyságát, ritmusérzékét. A pontszámot az artista képzésben oktató szakemberek közösen állapítják meg.

Szóbeli beszélgetés

A szóbeli meghallgatásnak nincs tantárgyi követelménye. Arra szolgál, hogy a lehető mértékig megismerjük a jelentkezőt, és kialakítsunk róla egy általános benyomást. A meghallgatás háromtagú bizottság előtt történik, a végső pontszámot a bizottság tagjai közösen állapítják meg.

 A felvételhez összesen legalább 140 pont szükséges. Az egyes elemeknél is megadtuk az elérendő pontszám alsó határát. Ez azt jelenti, hogy amennyiben a jelentkező bármelyik elem esetén nem éri el a minimálisan szükséges pontszámot, akkor nem tud bekerülni úgy sem, ha összességében eléri a 140 pontot.

 Jelentkezési lap

Automatikusan elküldjük ezeket az adatokat Önnek is!