Diákközgyűlés

December 12-én tartottuk az idei tanév első diákközgyűlését a Talentum Iskolában.

Tanévkezdő napok - 2020

Iskolánkban hagyományaink szerint idén sem tanulással kezdtük az évet, hanem közösségépítő tevékenységekkel.

Új iskola - új csapat

A kilencedikes grafikus diákjaink csapatépítő nappal kezdték meg ötéves talentumos együttlétüket.

József Attila-szavalóverseny

SZAVALÓVERSENY
A budapesti Lakatos Menyhért Általános Iskola és Gimnázium József Attila-emlékévet szervez ebben a tanévben.

Szakmai tanulmányút

November 29-én, pénteken szakgimnáziumunk grafikustanulóinak és tanárainak egy csoportja szakmai tanulmányutat tett Bécsbe.

Artistáink a Mozaik Múzeumtúrán

A Mozaik Múzeumtúra Roadshow első állomása Tata volt pénteken. A Kuny Domokos Múzeumban több érdekes program is várta az érdeklődőket. Artistáink is szerepet kaptak.

Interjú Klein Dáviddal

Karácsonyi koncertünk előtt Klein Dávid hegymászó volt a vendégünk. Az iskolaújság legutóbbi számában olvashattunk vele interjút.

Asztalitenisz siker

Adamik Csenge, a Talentum 9. osztályos tanulója, a horvátországi Varasdon vett részt a Horvát Nyílt Asztalitenisz Bajnokságon.

Lezártuk a 25. tanévet

Immár hátunk mögött tudjuk a 25. tanévünket is. Számos diákot jutalmazhattunk példamutató szorgalmáért és/vagy magatartásáért.

Pénz7 a Talentumban 2018-ban is

Iskolánk a Pénziránytű Iskolahálózat tagja. A hálózat tagjai minden év márciusában megrendezik a Pénz7 nevű hetet, melynek során egy adott témával kapcsolatban játékos órákat tartanak általános iskolásoknak és középiskolásoknak is.

Pancake Day - 2018

Iskolánkban a magyar népszokások mellett az angolszász hagyományokról is tanulnak a gyerekek. Minden évben játékos formában emlékezünk meg a Pancake Day, vagyis a Palacsinta-nap eredetéről.

Ezer arcunk - ezer rajzunk

EZER ARCUNK - EZER RAJZUNK
A Tata Város Diákönkormányzata által meghirdetett rajzpályázaton több díjat is elnyertek iskolánk tanulói.

Nyílt nap

Nyílt napot tartottunk a Talentum Iskolában, az eseményről a tatai televízió is beszámolt:

https://www.youtube.com/watch?v=EOR5GE9bXNE

Színházi élményeink

Mi, tizedikesek nagyon szeretünk színházba járni, az osztály beruházott az idei tatabányai színház bérletes előadásaira.

Az október 23-i ünnepség

A műsorral a kilencedikesek készültek idén is. Az osztály minden tanulója részt vett valamilyen formában a műsorban. Báthory Rudolf és Kovács Kinga összefoglalóját olvashatják.

Péntek Pesten

Egy hirtelen jött lehetőség nyújtott nagyszerű kulturális programokat a Talentum szakgimnazistáinak október hatodikán, az aradi vértanúk kivégzésének emléknapján. A tizedikes Daczó Szilvia tudósít az eseményekről.

Kutatók éjszakája

Idén először voltak részesei artista diákjaink egy országos eseménynek, a Kutatók Éjszakájának, amelynek a tatai Eötvös József Gimnázium és a Kuny Domokos Múzeum is helyszíne volt.

Rendhagyó osztálykirándulás

A tizenkettedikes artista és grafikus diákjaink emlékezetes kiránduláson vettek részt. Osztályfőnökük, Ballók Olga tanárnő beszámolóját olvashatják.

Pénz7 a Talentumban

Iskolánk csatlakozott a Junior Achievement Magyarország Alapítvány Pénz7 nevű pénzügyi és gazdálkodási témahetéhez.

Slam poetry a Talentumban

A Móricz Zsigmond Városi Könyvtár szervezésében a hazai slam poetry egyik legismertebb képviselője, Horváth Kristóf tartott foglalkozást diákjainknak. A hatodikosok számolnak be élményeikről.

Diákból pedagógus

Tantestületünkbe szeptemberben került először olyan kolléga, aki diákként iskolánk tanulója volt. Kontra Attiláné Szilágyi Szandra tanárnő gondolatait olvashatják erről az érdekes helyzetről.

Tanévkezdő tábor

Hagyományaink szerint a 2016-2017. tanévet is egy táborral nyitottuk meg. Ennek témája idén a testi-lelki egészség volt.

Artistáink fellépése

Júliusban rendezték meg a Strandkézilabda Világbajnokságot Budapesten, ahol a szünetekben artistáink ejtették ámulatba a mérkőzéseket látogató közönséget és a versenyzőket. Látványos előadásukkal a zárógálán is felléptek tanulóink.